fredag 23 september 2011

I morgon bär det av!!


Ja nu är väntan snart slut. I morgon åker jag, svägerskan Anneli och några fler till Bali på två veckors semester. Vi ska ha en skön baravarasemester och ta dagens om den kommer. Jag hoppas min förkylning inte blir värre bara!

Om vi kommer åt kanske det blir något inlägg här på bloggen med några fina bilder, annars får det bli när vi kommer hem!

Å när vi kommer hem blir det full fart mot julen med marknad i Oslättfors och allt vad det innebär. Skapandet ska komma till sin rätt igen. Å det som är så roligt med det är ju att man mår så fantastiskt bra av att skapa med sina händer. Jag fattar inte varför jag inte gör det oftare!!! Ska slänga ihop lite tomtar och annat oknytt även i år tänkte jag. Sen ska jag även baka tunnbröd under marknadsdagarna.

Men som sagt, nu åker vi och laddar batterierna på Bali. 
Tjillevippen!
På återseende!

onsdag 21 september 2011

Idag är det lillördag


Jag har äntligen fattat att jag ska åka på semester om två dagar så jag har nu börjat fundera på vad jag ska packa ner i morgon. Sneglar lite på strykbrädan och undrar om jag ska anfalla den innan den anfaller mej?? Men eftersom det är så fuktigt på Bali kanske kläderna slätar ut sej av sej själv.

Eftersom jag är jaktänka den här veckan igen har jag idag unnat mej en Kina-låda för att slippa laga mat. Det är allt bra gött och bara kunna slå sej ner i soffan och slafsa i sig en kycklingwok med vitlök och cashewnötter.




Sen kan man njuta av lite Morberg på västkusten innan man går å nannar kudden!!!

måndag 19 september 2011

Trafikvecka - ett hån eller??


Ja nu pågår den Europeiska trafikantveckan med miljöförbättrande trafikarrangemang i Gävle kommun, eller gäller det bara Gävle stad?
Ska en kommun kunna vinna pris för bra alternativ till bilresor i stadskärnan?? När resten av kommunen har bristande, eller avsaknad av,  kollektivtrafik?? Landsbygd inom Gävle kommun verkar inte vara något som kommunen prioriterar. Det smärtar oss som bor en bit utanför stadskärnan som känner att vi inte kan bidra till en bättre miljö utan måste ta bilen till våra jobb och aktiviteter.
Är det inte dags att Gävle kommun blir en kommun för ALLA och inte bara för de som väljer att bo centralt. Om det inte finns nån levande landsbygd då har inte kommunen så mycket att stoltsera med i slutändan.
Många väljer ett naturnära boende och nog tycker jag att det ska finnas möjligheter att få kommunal service även på landsbygden och även kunna resa miljövänligt.   Jag kan förstå att det inte går att ha kollektivtrafik överallt men om det är många hushåll och många dagpendlare borde frågan kunna övervägas.
Visserligen kan man lösa dessa frågor på egen hand med samåkning och inköp av minibussar och skapa privata ”bolag”, men jag gillar inte tanken på privata lösningar när vi på landsbygden betalar lika hög skatt som de som bor i centralare delar av kommunen.

Jag vill störa beslutsfattarna i det centrala ”tårtkalaset” och uppmärksamma dom på att vi också vill ta del av kakan!

Låt hela kommunen leva!

lördag 3 september 2011

Oslättfors skapar utvecklingsplan

Idag påbörjade vi ett arbete med att skapa en loakl utvecklingsplan i Oslättfors. Vårt möte började kl 16.00 och trots att det är lördag kom 40 personer till samlingslokalen för att lyssna på Kenneth Nyberg från "Hela sverige ska leva" X-ing.

Många goda idéer lyftes upp och vi kom en bra bit på väg. Vi delades in i arbetsgrupper som nu ska jobba vidare med att skapa materialet.

Våra kärnfrågor blev bredband till byn, kollektivtrafik och bättre väg till och från Oslättfors. Vidare dök det också upp många intressanta idéer som också kommer att tas tillvara. Alla idéer dokumenteras.

Jag ska försöka skriva lite om utvecklingsarbetet här på min blogg som ett stöd för minnet när vi sedan "går i mål" och sitter i Sveriges "bästa by" och mår bättre än någonsin.