onsdag 14 december 2016

Så gick då fyra veckor igen....

Fyra ja nästan fem veckor har runnit iväg i ömsom snö och ömsom grått slask. Varannandagsväder deluxe, alltså inte stabilt för fem öre.
I flera veckors tid har jag också letat efter klotången till hundarna. Den va spårlöst borta. Då berättade en kund att jag skulle lägga en sax och mina nycklar på fönsterbrädan så skulle klotången komma fram. Skrattande (trodde icke på detta) gjorde jag som hon sa och hör och häpna....innan kvällen sprang jag på klotången....jäkligt mysko....för jag hade letat där den låg..... Klurigt ;)


I början av november fick vi en massa snö, det var en hel del att skotta och fiskars snöskyffel fick jobba en hel del med mig som motor. Det blev vitt och fint på skogen. Allt bäddades liksdom in i vit bomull.

Hönsen trotsade vädret och kom ut i snön. 
Det är skönt med snön på ett sätt, det lyser upp och man blir gladare. Även om det sliter på kroppen att skotta.

Hoppas snön får ligga kvar till jul

Som ni säkert sett stannar jag ofta och tar bilder på samma ställen efter vägen. Kul att följa upp dem och se årstidsväxlingarna. Här är ett par av platserna.

Plötsligt far ju faan i en och jag köper ett knippe grönkål för att göra grönkålschips, som är så trendigt just nu. Visst det blev gott men jag tror jag åt för mycket så nu vill jag aldrig se ett grönkålschips mer ;)

December kan leverera helt fantastiska dagar. Här har jag fångat solen i några bilder som jag själv gillar.
Titta å njut!
Efter lite trixande fick jag plats med både kyrka och smedsstugor i samma bild!

Hoppsan hejsan nu är jag laddad för nya äventyr i skog och mark. Nya kängor fick följa med hem idag. Känns verkligen som en toppensko!

Jag lider ju av en diagnos, men det vet ni ju alla...förresten det kanske inte bara är en diagnos, men jag har ju haft den sen jag föddes så jag vet ju inget annat. Men ibland visar den sig i en enorm slöhet och ibland tar kreativiteten över.
Häromdagen fick jag ett kreativt anfall som resulterade i några tights till Elsa och Signe. Alltså det är så förbaskat tillfredställande att göra något användbart med sina händer. Jag njuter verkligen av dessa "anfall"


Hoppas tjejerna blir glada!

Nisse gömmer sig på strykbrädan

Klart jag måste ha med nåt om Alice också i detta långa läsaikappinlägg. Hon har varit ute och jagat rådjur här. Hon gillar verkligen att lugga sitt byte. Skytten heter Kjell den här gången och vi får väl se om det blir nåt kvar när Alice är klar.


Efter jakten bidde det bad!

November innebär ju även födelsedag för Elsa. I år fyllde hon hela 5 år och vi kalasade med tårta och allt annat som hör till. 

Här har vi kommit fram till pysselstunden. 
Kompisen My och Elsa tar en paus i tårtätandet och färglägger i målarboken.

Nu har Alice och Kjelles rådjur hängt klart. Välmörat! Styckat och klart för leverens till Kjell i La Stada!

Ny dag nya möjligheter. Denna dag var det rådjursjakt igen. Elsa, Fredrik och jag hakade på och här grillas det korv för fullt. Bästa stunden på en jaktdag.

Att ha ett omväxlande liv är ju helt fantastiskt. Det böljar verkligen fram och tillbaka, hit och dit, ingen dag är den andra lik......å det är ju så kul.
Så vi kastar oss från jakt och korvgrillning till systugan på kvällen och idag är det vimpelsömnad som gäller. Några små väntar på sina flaggspel.

Å självklart ska Nisse vara med på ett hörn.

Vimplar check förkläde check :)

Dessutom börjar de senaste kycklingarna bli könsmogna och lägga ägg. Det kläcktes ju fem stycken på sensommaren och hör och häpna det blev bara en tupp. Måste va rekord. Brukar minst bli 50% ......

Skillnaden är rätt stor i början.

Klas Klättermus har nu klättrat klart för denna gång. Konstigt att man ska behöva använda denna klassiska fälla när man har två katter i huset. Men effektiva är dom.....fällorna alltså :)

I nagelsalongen växer julnaglarna fram och det blir rött och glitter i långa banor.
Åsså har vi ju det där med korven..........haha jag orkar inte mer nu, men nya inlägg kommer i det brokiga livet...... Puss å Kram på er!

Tjillevippen!


Inga kommentarer: