måndag 19 september 2011

Trafikvecka - ett hån eller??


Ja nu pågår den Europeiska trafikantveckan med miljöförbättrande trafikarrangemang i Gävle kommun, eller gäller det bara Gävle stad?
Ska en kommun kunna vinna pris för bra alternativ till bilresor i stadskärnan?? När resten av kommunen har bristande, eller avsaknad av,  kollektivtrafik?? Landsbygd inom Gävle kommun verkar inte vara något som kommunen prioriterar. Det smärtar oss som bor en bit utanför stadskärnan som känner att vi inte kan bidra till en bättre miljö utan måste ta bilen till våra jobb och aktiviteter.
Är det inte dags att Gävle kommun blir en kommun för ALLA och inte bara för de som väljer att bo centralt. Om det inte finns nån levande landsbygd då har inte kommunen så mycket att stoltsera med i slutändan.
Många väljer ett naturnära boende och nog tycker jag att det ska finnas möjligheter att få kommunal service även på landsbygden och även kunna resa miljövänligt.   Jag kan förstå att det inte går att ha kollektivtrafik överallt men om det är många hushåll och många dagpendlare borde frågan kunna övervägas.
Visserligen kan man lösa dessa frågor på egen hand med samåkning och inköp av minibussar och skapa privata ”bolag”, men jag gillar inte tanken på privata lösningar när vi på landsbygden betalar lika hög skatt som de som bor i centralare delar av kommunen.

Jag vill störa beslutsfattarna i det centrala ”tårtkalaset” och uppmärksamma dom på att vi också vill ta del av kakan!

Låt hela kommunen leva!

Inga kommentarer: