söndag 1 november 2015

En höstlovsdag med barnbarnet!

Är en ledig dag när den är som bäst.
Kidnappade Elsa redan på torsdag kväll för att slippa gå upp i ottan på fredagen. Vi hade tandtrollsjakt och sagomys. En extrabonus.

Frulle i sängen (eller rättare sagt på madrassen) det är ett måste när man är ledig. Idag hade lilla fröken dessutom namnsdag så idag ska vi fira.
Efter intagen frukost är det dags att fixa naglar, håret och få på sig lite kläder!

Gick förvånansvärt smärtfritt idag. Jagade runt lite med hårborsten men det får man ta som farmor. Bra med motion sägs det! ;) Att fixa naglarna är nog det fröken gillar mest. Sitta vid farmors nagelbord och välja färger, titta på blingbling och sen på låtsas stoppa in händerna i lamporna (som de stora tjejerna gör).
Kommentaren idag är: Coolt farmor, coolt!! ;)

Vi börjar firande tillsammans med gammelfarmor Ebba, som vi hämtar i Strömsbro, och går på kondis! Alla får välja precis vad man vill.
Åh va vi tycker det är gott och skönt å hänga på Lido en stund.

Sen drar vi till Valbo för att handla på Panduro och även leta efter en Halloweenklänning till morgondagens halloweendisco på dansen. Elsa ville igentligen inte klä ut sig men har nu ändrat sig så då uppmuntrar vi detta tycker jag. Får bli dagens namnsdagspresent. När jag säger det till Elsa säger hon: Nä farmor så kan man inte göra, presenter ska va inslagna och ligga i huset jö.
(Förklaring: I vår hall finns ett liten plåthus, för värmeljus, där vi brukar lägga små presenter till lilla fröken.)

Vi kör hem Ebba till Strömsbro och åker tillbaka till stan för lite lunch på 


Chokladboll på Lido
Maxbox med fönsterhäng
Dags för hemfärd och förbereda halloweenbus. Vi går upp på syloftet och pysslar lite. Gör snöglober, syr, dansar och skrattar åt våra galna upptåg. Rastar hundar, plockar ägg, matar katter och skrämmer hem Krångel-Kjell (grannens katt). 
Sen blire lite middag med pappsen och Hansson och lek med Valle när Johan och Helena kommer ner en sväng. 
Fullspäckad dag avslutas med lite Let it go, let it go......... och Idol på TV!!


Tjillevippen!!!

Inga kommentarer: